DEVENTER – Bijna Energie Neutraal Bouwen is duurzaam bouwen aan een bestendige toekomst. Dat geldt voor alle nieuwbouwwoningen en zeker ook voor aanpassingen aan bedrijfspanden en huizen. Op 3 maart 2020 wordt een inspiratiesessie georganiseerd, van 17.15-19.30 uur, bij Witteveen+Bos, door de Maatschappij departement Deventer. Beng! met een twist. Een sessie waarin voorbeelden worden gegeven over de samenwerking, de aanpak en wat Beng voor pandeigenaren betekent.

Drie bedrijven uit Deventer (Van Wijnen, Groen+Schild en Witteveen+Bos) hebben de afgelopen jaren verschillende opdrachten uitgevoerd in Deventer, landelijk en wereldwijd om aan de slag te gaan met het bouwecosysteem zodat materialen worden ingezet die afbreekbaar zijn en/of kunnen worden hergebruikt. Het pand van Witteveen+Bos in Deventer is daarbij uitgangspunt voor energie neutraal bouwen. En vanuit de bouwers wordt BENG belicht. Welke maatregelen zijn nodig voor de herinrichting? Hoe reëel is de optie om gasloos te (ver-) bouwen en wat komt er bij kijken?

De vrije opdracht die W+B heeft gegeven heeft een prachtig pand opgeleverd. Vrije opdrachten leiden tot meer en vaak nieuwe inzichten. Dat blijkt ook uit een vrije opdracht voor het ontwerpen van een stadscampus. Deze is gesitueerd langs de stations as – Leeuwenbrug – Handelskade, waaraan ook het gebouw van W+B staat. Laat je inspireren door de diversiteit die binnen dit ontwerp voor de Deventer stadscampus wordt getoond.

Ben je geïnteresseerd dan kun je je aanmelden via deze link door op de button aanmelden te klikken: de-maatschappij.nl/evenement/weergeven/beng

Vorig artikelNovy de Lange is veranderd in Warenwinkel de Lange
Volgend artikelWeerbericht donderdag 27 februari