Het waren een aantal roerige weken voor Go Ahead Eagles. Zoals de eerste nederlaag, na 22 duels ongeslagen te zijn geweest. Het elftal toonde zich een speelbal voor de supertalenten van Ajax. De overwinning was logisch, de grote score niet. Gino Bosz die zich vrijwel onmogelijk heeft gemaakt met zijn optreden en rode kaart.

Hij was overigens niet de enige die door de ondergrens heen zakte en dat is iets wat de stabiele jongens ook niet meer kunnen opvangen dan. Met stabiel doel ik op de sterke kern van het elftal; namen als Veldmate, Corboz, Lieftink en eigenlijk ook vaak Mertens. Brito en Navrátil schurken daar tegenaan denk ik zo, intern zeker, extern nog niet helemaal. Die kern zorgde voor een driepunter tegen FC Eindhoven vorige week. Het was een moeizame avond, in vele opzichten. Het elftal zit wederom in een opbouwfase nadat er, tot aan de winterstop, met een vaste kern behoorlijk succes was gehaald. Niet met florissant voetbal, wel met een groeiende groep en voldoende kwaliteit.

De play-offs zullen wel gehaald gaan worden met deze groep, maar dat is ook het maximaal haalbare. Temeer er kernspelers zijn verdwenen en we moeten hopen dat de nieuwelingen aan kunnen haken. Soufyan Ahanach heb ik nauwlettend gevolgd in het laatste thuisduel. Rustig opererend op het middenveld, duidelijk nog zoekende. De Amsterdammer zocht zijn weg. Hij eiste vrije trappen op, maar mocht ze nog niet allemaal nemen.

Eén kansje kreeg hij en hij was er tijdig bij, dat tekent voor zijn inzicht. Zijn schot was echter zwak en recht door het midden wat duidt op gebrek aan ritme en scherpte. Als hij maar een schim gaat tonen van wat hij in zijn succesjaar in Almere liet zien, dan is hij echt een toegevoegde waarde. Maar het voetbal in totaal was erg matig, de ploeg wiegde het publiek in slaap. De voorsprong  tegen Eindhoven bracht eigenlijk alleen maar twijfel in plaats van opluchting, hinkend op twee gedachten zag je de gelijkmaker van mijlenver aankomen. Uiteindelijk valt het dan de goede kant op en dat duidt op genoeg kwaliteit om tegen de mindere teams te kunnen winnen, maar het blijkt ook te weinig om echt serieus bovenin mee te kunnen doen. Aan De Gier om het elftal stabiel te krijgen en te laten pieken op het juiste moment. De aanloop wordt nu ingezet…

Vorig artikelSamen op voor het goede doel ALS
Volgend artikelTwinkelende Kusbrocante in Lebuinuskerk