DEVENTER – In het kader van 75 jaar bevrijding heeft de beeldarchiefgroep van het Gilde Deventer de collectie foto’s van Deventer in de oorlog geactualiseerd en uitgebreid. Via de nieuwe zoekfuncties in het menu kan er per thema en wijk worden gezocht in het uitgebreide fotoarchief. Vanaf 1 februari 2020 is de vernieuwde website online.

Het online Beeldarchief van Gilde Deventer, www.beeldarchiefgildedeventer.nl  omvat in totaal meer dan 15.000 gedigitaliseerde foto’s van Deventer in het verleden en het heden. De vrijwilligers van het Beeldarchief zijn iedere week bezig met het uitbreiden en actualiseren van het fotomateriaal waarbij in de laatste periode vooral de foto’s over de Tweede Wereldoorlog de volle aandacht kregen.  Online zijn niet alleen de foto’s te zien, maar beschikken ook alle foto’s over gegevens van plaats en datum. De fotoselectie geeft een goed beeld van de geschiedenis van Deventer in de laatste 120 jaar.

De beeldarchiefgroep is altijd opzoek naar nieuwe oude foto’s van Deventer. Zij zijn blij met oude fotoarchieven van bedrijven en particulieren voor zover het gaat om foto’s die een beeld geven van de stad van toen.  Omgekeerd kunnen particulieren en bedrijven tegen een geringe vergoeding in hoge resolutie gedigitaliseerde fotobestanden bestellen. Voor meer informatie over beeldarchief of bestellen van foto’s mailt u naar beeldarchief@gildedeventer.nl.

Het beeldarchief is  één van de diverse activiteiten van het Gilde Deventer. Het Gilde is een niet commerciële vrijwilligers organisatie die (veelal) senioren een platform biedt om hun kennis en vaardigheden te delen met de samenleving. Meer weten www.gildedeventer.nl

Vorig artikelBBKK aquarellen van At Flierman uit Eefde
Volgend artikelGo Ahead Eagles lanceert grootste winactie uit clubgeschiedenis!