DEVENTER – Heb jij een ruimte beschikbaar en ben je op zoek naar gezelligheid, een schaakpartner, een gitaarbuddy, een kookmaatje, schilderlessen, hulp in de tuin of huishouding of gewoon naar een extra zakcentje? Het nieuwe online hospitaplatform FlexHomies koppelt geselecteerde arbeidsmigranten aan kamerverhuurders. Een initiatief met praktische én sociale voordelen: een bijverdienste voor de verhuurder, maar ook sociale cohesie en integratie. In Deventer is FlexHomies met spoed op zoek naar tien hospita’s ouderwetse stijl.

Volgens Paul van Dieperbeek, van FlexHomies missen veel arbeidsmigranten tijdens hun verblijf in Nederland de gezelligheid en warmte van het eigen gezin. “Daar tegenover hebben we in Nederland mensen die alleen zijn of zich eenzaam voelen. Op FlexHomies koppelen wij deze twee behoeften aan elkaar, door de hospita van weleer te herintroduceren. De arbeidsmigrant vindt hier zijn kamer; samen besluiten verhuurder en huurder of en in hoeverre er ruimte is voor sociaal contact. Af en toe samen eten, elkaar helpen met een klusje, elkaars taal leren spreken: zo krijgen zij meer begrip voor elkaar.”

Geselecteerde hospita’s en huurders

FlexHomies is een gesloten platform waarbij uitsluitend aan geselecteerde flexkrachten die via uitzendbureau HOBIJ werken en zich bewezen hebben, toegang wordt verleend via een gepersonaliseerde inlogcode. Verhuurders kunnen een account aanmaken en een ruimte op dit platform Enschedeen. Wanneer een kamer aangemeld wordt, wordt deze door HOBIJ gekeurd. Ook bekijkt HOBIJ of de huurprijs redelijk is.

Vorig artikelTwinkelende Kusbrocante in Lebuinuskerk
Volgend artikelWeekend weerbericht zaterdag 15 en zondag 16 februari