DEVENTER – Dinsdagmiddag was voor veel bestuurders geen prettige middag. De politie en belastingdienst voerden een grootschalige verkeerscontrole uit. Er werd maar liefst voor 50.000 euro aan openstaande boetes ingevorderd.

De Belastingdienst deed ook mee aan de verkeersactie. De dienst nam acht auto’s in beslag. Op twaalf andere auto’s werd beslag gelegd. Dit betekent dat je door mag rijden, maar als je binnen twee weken niet betaalt, je je auto alsnog kwijt bent.

Met kentekenscanners werden een kleine 10.000 auto’s gecontroleerd op openstaande boetes en belastingschuld.

De politie schreef veel bekeuringen uit voor het teveel of verkeerd vervoeren van lading, snelheidsovertredingen en bellen achter het stuur. Ook werd een automobilist van de weg gehaald met een rijbewijs welke al negen jaar was verlopen.

Een heel bijzondere bekeuring kreeg een automobilist voor stoppen voor groen licht. Ook dat mag dus niet.

Vorig artikelFietser gewond bij aanrijding met auto
Volgend artikelAanvragen nieuwe parkeervergunning tijdelijk niet mogelijk