DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft Kees van Wonderen aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer vanaf het seizoen 2020/2021. Van Wonderen tekent een contract voor twee jaar in De Adelaarshorst.

Van Wonderen kwam als speler uit voor N.E.C., NAC Breda, Feyenoord en het Nederlands Elftal. Met Feyenoord werd de verdediger landskampioen en won hij de UEFA Cup. Na zijn actieve loopbaan werd de geboren Bergenaar trainer. Hij was onder meer bondscoach bij Nederland Onder-17 (Europees kampioen in 2017) en Onder-18 en assistent-trainer bij FC Twente (landskampioen in 2010).

EK
Tijdens de EK-kwalificatie voor het EK van 2020 fungeerde Van Wonderen als assistent van bondscoach Ronald Koeman. Nadat plaatsing voor het EK was afgedwongen, besloot Van Wonderen te stoppen als assistent-bondscoach, om zich op het hoofdtrainerschap te richten. “Dat zegt iets over zijn ambities, die ook sterk terugkwamen in onze gesprekken”, aldus technisch manager Paul Bosvelt. “Kees van Wonderen heeft met name vanuit de Nederlandse jeugdteams veel ervaring met het werken met jonge spelers. Daarnaast heeft hij als assistent-trainer een uitstekende indruk gemaakt op topniveau.”

Kees van Wonderen: “Ik zie ernaar uit om komend seizoen aan de slag te gaan bij Go Ahead Eagles en deel uit te maken van de ontwikkeling van deze club. Go Ahead Eagles is een ambitieuze volksclub, waar volop uitdaging ligt om verder te groeien”.

Vorig artikelWij zijn eindelijk weer eens jarig op 29 februari
Volgend artikelWeekend weerbericht 29 februari en 01 maart