DEVENTER – AnneJan Oosterheert werkt bij de politie Oost- Nederland en is daar sectorhoofd van de Dienst Informatie Organisatie. Hij is volgende week zondagmiddag 23 februari te gast In het Lebuinuscafe In Deventer, dat gehouden wordt inde Grote of Lebuinuskerk. Vanuit zijn functie is hij verantwoordelijk voor toepassingen van data-analyses binnen de politie Oost Nederland.

De politie wil waakzaam en dienstbaar zijn aan de waarden van de rechtsstaat en ook effectief zijn in haar optreden. De toenemende technologie en het gebruik van grote digitale databestanden roept steeds vaker ethische en juridische dilemma’s op.  Tegelijkertijd willen we allemaal een veilige en rechtvaardige samenleving. Het gesprek met onze gast gaat over de dilemma’s en de uitgangspunten die van belang zijn in afwegingen voor dit hedendaagse element van het politiewerk.

De kerk is open vanaf 15.45 uur. Interview en gesprek 16.30 uur-17.30 uur. Toegang vrij.

Vorig artikelGeen FoxSports1 luister naar Deventer radio
Volgend artikelGA Eagles verliest maar met opgeheven hoofd