DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft de eerste versterking voor het seizoen 2020/2021 binnen. Middenvelder Luuk Brouwers (21) tekende zojuist een contract dat hem tot medio 2023 aan Go Ahead Eagles verbindt.

Brouwers komt komende zomer over van FC Den Bosch, waar hij in het bezit is van een aflopende verbintenis. De afgelopen maanden nam de Lieshoutenaar derhalve de tijd een weloverwogen beslissing over zijn toekomst te maken. Waarom viel de keuze op Go Ahead Eagles? “Ten eerste omdat ik het gewoon een heel mooie club vind”, aldus Brouwers. “Ik heb al een paar keer in De Adelaarshorst mogen spelen en de sfeer is altijd echt prachtig, net als de grasmat overigens. Daarnaast is Go Ahead Eagles net als FC Den Bosch een echte volksclub. Dat past bij mij.”

En dan doelt de middenvelder niet alleen op zijn karakter. Ook qua speelstijl hoopt hij snel de harten van de Go Ahead Eagles-fans te veroveren. “Ik ben een lopende middenvelder, die heel veel energie in een wedstrijd legt”, geeft hij aan. “Als het kan, los ik situaties het liefst voetballend op. Maar als de wedstrijd daarom vraagt breng ik ook een stukje fysiek mee. Bij Go Ahead Eagles hoop ik mijn explosiviteit op de korte meters te verbeteren. Daarnaast wil ik effectiever worden voor de goal.”

Parkeerplaats
Het moge duidelijk zijn: hier praat een zelfbewuste jongeman. Pas 21 jaar, maar met – als het goed is – komende zomer ruim honderd officiële wedstrijden in het betaald voetbal op zijn cv. “Ik debuteerde bij FC Den Bosch toen ik 16 jaar was”, verklaart hij de verhouding leeftijd/wedstrijden. “Twee jaar later werd ik vaste waarde. Dan gaat het hard.”

Sinds zijn negende voetbalt Luuk Brouwers bij Den Bosch. Hij is nieuwsgierig naar het leven en voetballen in een andere omgeving, al is dat voor nu nog toekomstmuziek. “Als ik hier straks de parkeerplaats afrijd, gaat de focus natuurlijk weer op FC Den Bosch. Ik speel nu al dertien jaar voor de club, voel me er ontzettend thuis. Zoals de supporters van me gewend zijn blijf ik uiteraard ook de komende maanden alles voor FC Den Bosch geven.”

Gif
Technisch manager omschrijft Brouwers als een echte box-to-box-middenvelder. “We zijn er blij mee dat we Luuk al in dit stadium hebben kunnen vastleggen. Luuk is jong, maar oogt in zijn spel al heel volwassen. Dat komt mede doordat hij voor zijn leeftijd al ontzettend veel wedstrijden in de benen heeft. Luuk is vast in de passing en brengt gif op de juiste momenten. Daarnaast heeft hij de leeftijd om zich nog verder te ontwikkelen.”

Vorig artikelJonge huizenkopers krijgen financiële hulp van ouders
Volgend artikelWeerbericht donderdag 06 februari