woensdag, 24 juli 2024

Nieuwe meetmethode zorgt voor 1 basisschool onder niveau in Deventer

DEVENTER – De nieuwe richtlijnen die de onderwijsinspectie komend schooljaar gaat hanteren zorgen voor 1 basisschool die onder het niveau komt in de gemeente Deventer. Dat blijkt uit onderzoek door journalisten van Pointer van de KRO-NCRV.

Volgens de onderzoekers komt de Cees Wilkeshuisschool in Zandweerd onder de streefwaarde van de nieuwe richtlijnen. Dit komt doordat de school relatief moeilijke leerlingen heeft, maar toch onderpresteert.

In de nieuwe richtlijnen van de Inspectie voor komend jaar worden naast de score van de eindtoets ook streefniveaus voor rekenen, lezen en taalvaardigheid op de eindtoets meegewogen.  Daarnaast komt er een nieuwe maat voor leerlingenpopulatie genaamd de schoolweging. Zo toetst de Inspectie of leerlingen van groep 8 genoeg basisvaardigheden hebben geleerd.

Volgens de cijfers waar de onderzoeksjournalisten mee gewerkt hebben presteren de Deventer scholen met gemiddeld moeilijke leerlingen boven het gemiddelde, met als positieve uitschieter basisschool de Steenuil in Keizerslanden. Onder gemiddeld makkelijke leerlingen scoort Rooms Katholieke basisschool Sancta Maria in Lettele goed.

Woordvoerder Bart van den Berg van de Onderwijsinspectie laat wetendat er een verbeterd onderwijsmodel in gebruik is genomen. Dit wordt vanaf volgend schooljaar ingevoerd.

Vorig artikelDonderdag 20 februari gratis inloopspreekuur Gilde-Seniorweb
Volgend artikelOverijsselse subsidie voor 3 evenementen in Deventer
error: Content is beschermd!!!