DEVENTER – Weet je nog? Lekker met een koptelefoon op in de platenwinkel luisteren. Nieuwe muziek ontdekken? Euforisch naar huis gaan met je nieuwe aanwinst onder je arm? Het kan nog steeds, maar vanaf 1 september van dit jaar niet meer.

Bert Bosman heeft met pijn in zijn hart besloten om te stoppen met zijn platenzaak Musicshop DISC. In de afgelopen dagen heeft Bert al heel wat pakjes tissues gebruikt. “Het is een hele beslissing waar ik lang over na heb moeten denken, en met familie en vrienden over heb gesproken”, vertelt Bert.

Vorig jaar heeft hij een tijdje in het ziekenhuis gelegen, en dat heeft hem aan het denken gezet. “Er is meer dan de winkel. Je moet tegenwoordig 7 dagen per week geopend zijn om je boterham te verdienen, en de chirurgen wezen mij er op dat gezondheid een groot goed is, en er meer in het leven is dan werken alleen”, aldus Bert.

Bert is 66 jaar en heeft de pensioengerechtigde leeftijd, en zit dit jaar 35 jaar met de winkel in de Korte Smedenstraat, en is 44 jaar actief met muziek in Deventer.

Van Doetinchem naar Deventer
De geboren Doetinchemer verhuisde in 1973 naar Deventer waar hij local DJ werd in de discotheek de Safari Club. In 1976 ging Bert werken in platenwinkel Fresi Disco in de lange Bisschopstraat.

In 1985 opende hij zijn lang gekoesterde wens, zijn eigen cd- en platenzaak Musicshop DISC. Iedere Deventer inwoner met een platen- of CD speler heeft er wel eens muziek gekocht. Op 01 september van dit jaar gaat de deur dicht. De oudste platenwinkel van Deventer stopt, maar Bert niet. Zelf geeft hij aan dat hij groene vingers heeft, en zo af en toe op de fiets springt, met nadruk op zo af en toe. Ook zou hij zijn andere oude liefde radio weer willen oppakken. Jarenlang maakte Bert een radioprogramma op Deventer radio genaamd “Sixties Alive”.

Wie weet hoor je Bert na september weer op de radio. In maart gaan de CD’s met korting over de toonbank en hoopt Bert op 1 september met een paar eigen geselecteerde CD’s de deur achter zich dicht te trekken.

Vorig artikelKNVB beker wedstrijd GA Eagles live op FOXSports 1
Volgend artikelWeerbericht woensdag 12 februari