DEVENTER – Woensdag 5 en zaterdag 8 februari werden in de Bibliotheek Deventer maar liefst drie rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. In totaal deden 25 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van even zoveel scholen mee. Een deskundige jury beoordeelde de voorlezers. Drie kinderen werden uitgeroepen tot beste voorlezers van Deventer:  Tygo Bieleman, Rüya Savas en Nora Jonkers!

Tygo zit op de Dorpsschool in Bathmen en las voor uit Harry Potter en de steen der wijzen. Volgens de jury las hij zó beeldend voor, dat zij wat hij voorlas, helemaal voor zich konden zien. Datzelfde gold ook voor Rüya, van Kindcentrum Rivierenwijk. Zij koos voor het boek Ouders zijn gek.
Nora zit op de Hovenschool en las voor uit het boek Lampje. De jury ging helemaal mee in het verhaal en vond het stuk dat zij voorlas goed gekozen.

Tygo, Rüya en Nora mogen zich een jaar lang “Voorleeskampioen van Deventer” noemen. Zij gaan op 2 maart a.s. Deventer vertegenwoordigen bij de regionale finale van de voorleeswedstrijd in het Kulturhus in Holten.

Vorig artikelColumn Marcel Schoemaker: Wet February
Volgend artikelStoring straatverlichting in Deventer