SCHALKHAAR – De organisatie van het Zomerdagkamp Schalkhaar is alweer druk bezig met de voorbereidingen van het Zomerdagkamp. Dit jaar is een heel bijzonder jaar. Het Zomerdagkamp bestaat namelijk 25 jaar! 

 

In 1995 is het kamp voor het eerst van start gegaan bij de familie Haarman op ’t Hagenvoorde, met als thema de Middeleeuwen. Inmiddels zijn er heel wat thema’s de revue gepasseerd. En hebben meer dan 5000 kinderen te gekke herinneringen opgedaan. 

 

Het Zomerdagkamp is er voor kinderen in de basisschoolleeftijd die in Schalkhaar wonen of in Schalkhaar naar school gaan. Raster Welzijn is, samen met vrijwilligers die Schalkhaar een warm hart toedragen, 25 jaar geleden begonnen met het kamp. De achterliggende gedachte was -en is nu nog steeds- om iets te organiseren voor kinderen die niet op vakantie zijn of kunnen. Vandaar ook dat geprobeerd wordt het inschrijfgeld zo laag mogelijk te houden.  

 

Locatie  

Na jaren plezier op ’t Hagenvoorde, met dank aan Irma en Anton Haarman, was het in 2018 de laatste keer. De Stichting Sportvoorziening Schalhaar heeft vanaf 2019 de sportvelden van SV Schalkhaar beschikbaar gesteld voor het kamp. Dit jaar ook weer! De kinderen hebben hier alle ruimte om hutten te bouwen, te knutselen, verschillende spelletjes te doen en nog veel meer. De kinderen uit groep 7 en 8 gaan zoals vanouds weer op een 2-daagse survival. 

 

Toeschouwers welkom laatste dag 

Het Zomerdagkamp 2020 is van maandag 6 t/m donderdag 9 juli, van 10.00 tot 15.45 uur. Behalve op donderdag 9 juli. Dan eindigt het kamp om 15.00 uur, dit jaar helemaal op spectaculaire wijze. Iedereen is hierbij natuurlijk van harte uitgenodigd om met eigen ogen te zien wat voor spetterends op het programma staat. 

 

Vrijwilligers hard nodig 

De werkgroep die het kamp organiseert bestaat uit vrijwilligers. Vorig jaar hebben we van een aantal vrijwilligers afscheid genomen en we zijn dan ook weer hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers die samen met de huidige werkgroep een fantastisch kamp voor de kinderen van Schalkhaar wil organiseren. Specifiek voor de sponsorcommissie wordt versterking gezocht. Ook extra handen op het kamp zijn meer dan welkom! Mocht je interesse hebben vraag bij een van huidige leden of mail naar zdkschalkhaar@gmail.com. 

 

Meer informatie over het Zomerdagkamp Schalkhaar is te vinden op www.zomerdagkamp.nl. 

Vorig artikelWeerbericht vrijdag 28 februari
Volgend artikel1e ronde cultuursubsidies 2020 toegekend