DEVENTER – 2 inwoners van de gemeente Deventer zijn positief getest op het coronavirus. Burgemeester Ron König is hierover geïnformeerd door GGD IJsselland. “De GGD onderhoudt contact met de inwoners en hun omgeving en neemt alle benodigde maatregelen.”

De burgemeester wenst de inwoners veel sterkte en een voorspoedig herstel. Hij benadrukt het belang van het naleven van de maatregelen die sinds donderdag 12 maart 2020 gelden voor alle inwoners. “Deze maatregelen zijn van groot belang om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Ik zie gelukkig dat veel maatschappelijke organisaties en inwoners in Deventer dit serieus nemen en zich aanpassen aan deze vervelende situatie.”

Sociale leven aanpassen
Toch volgt niet iedereen de gestelde richtlijnen. De uitgaansavond in het centrum van Deventer was druk, waarbij op sommige plekken meer dan 100 personen samen kwamen. “Dat is echt onverstandig”, benadrukt de burgemeester. “Ik hoop dat mensen zelf hun verantwoordelijkheid nemen en hun sociale leven aanpassen. De maatregelen tegen corona vragen om medewerking van iedereen. Wij kunnen daar als overheid op toezien, maar het is veel effectiever als dat niet nodig is.”

Sociale gemeente
De gemeentelijke organisatie neemt zelf ook maatregelen tegen het coronavirus. Zo werkt de gemeente met een minimale bezetting en zijn de wachttijden mogelijk langer dan normaal. Mensen die verkouden zijn of koorts hebben, wordt verzocht om een nieuwe afspraak te maken. König: “Er kan gelukkig ook al heel veel digitaal geregeld worden. Ik zie dat aanpassingsvermogen op veel plekken in de stad. Ik heb goede hoop dat we Deventer samen draaiende kunnen houden, zonder het virus verder te verspreiden. Deventer is een sociale gemeente, dus ik heb er vertrouwen in dat Deventer dit kan.”

Vorig artikelHandalcohol en mondmaskers gestolen uit Deventer Ziekenhuis
Volgend artikelVoortgezet onderwijs Deventer staakt lessen vanaf maandag 16 maart