DEVENTER – Van 10 mei tot 4 juni vindt dwars door het Nederlandse landschap een schitterende wandeltocht plaats. Met de sponsoractie willen initiatiefnemers Arno Fischer en Pim Oostendorp geld ophalen voor een rolstoelbus voor hun vriend Henko Meijer, die lijdt aan de spierziekte ALS. Geïnteresseerden kunnen een etappe sponsoren, doneren en je mag zelf ook één of meerdere etappes met Arno en Pim meelopen.

In augustus 2019 werd bij Henko Meijer ALS vastgesteld. De spierziekte heeft een enorme impact op zijn leven want Henko gaat vaak naar het ziekenhuis UMC in Utrecht. Hij heeft zichzelf beschikbaar gesteld voor onderzoek naar een oplossing voor de verschrikkelijke Spierziekte ALS. De ritjes naar het ziekenhuis worden afgelegd in een aangepaste en kostbare Volkswagen-rolstoelbus, die Arno en Pim geregeld hebben samen met garage Pouw. Zo heeft Henko de vrijheid om te gaan waar hij wil.

De tocht
Om een mooi bedrag binnen te slepen leggen Arno en Pim in totaal 500 kilometer af. Van Pieterburen tot en met Maastricht. De route is opgeknipt in 26 prachtige etappes over het Pieterpad, te beginnen op zondag 10 mei. Bovendien kunnen bedrijven en hun medewerkers geld doneren en als zij het leuk vinden meelopen met een of meerdere van de etappes. Natuurlijk hopen Arno, Pim en Henko op een groot aantal deelnemers.

Meedoen
Geïnteresseerden kunnen zelf een etappe uitkiezen en meelopen. Het is ook mogelijk om meerdere etappes mee te lopen. Aanmelden of doneren kan via info@arnopimpieterpad.nl of de website www.arnopimpieterpad.nl

Vorig artikelBBKK Lezing door Michel Krielaars op zondag 15 maart
Volgend artikelWeekend weerbericht 07 en 08 maart