zaterdag, 13 juli 2024
FOTO: MBS

Deventer ziekenhuis vergroot capaciteit intensive care

FOTO: MBS

DEVENTER – Het Deventer Ziekenhuis gaat een tweede afdeling volledig inrichten voor de behandeling van corona-patiënten. Daarvoor zijn nu 75 bedden beschikbaar. De capaciteit op de intensive care is inmiddels verdubbeld. Het Deventer ziekenhuis telt nu twintig corona-patiënten, waarvan er vier op de intensive care liggen. De drie patiënten die het virus hadden, zijn inmiddels weer naar huis.  

Corona-patiënten kwamen tot eind vorige week in een isolatiekamer op een van de afdelingen. Het ziekenhuis heeft ook dergelijke kamers voor patiënten onder gewone omstandigheden. Donderdag heeft het Deventer Ziekenhuis een eerste afdeling alleen voor corona-patiënten ingericht. Nu volgt er een tweede afdeling. 

Overig nieuws
Vanwege de beschikbaarheidsdiensten van de medewerkers van het ziekenhuis tijdens deze corona-crisis, verruimt het ziekenhuis tijdelijk het parkeerbeleid. Daarom is de slagboom vanaf heden 24/7 open en kunnen mensen in en uit rijden wanneer dat nodig is. Deze maatregel is tijdelijk en genomen in het kader van de crisissituatie. Als de situatie het weer toelaat, zal het ziekenhuis terugkeren naar het reguliere parkeerbeleid

Het Deventer Ziekenhuis neemt een aantal patiënten over van ziekenhuizen in Brabant. Inmiddels zijn drie patiënten uit Bernhoven naar Deventer overgebracht. Ook uit het St. Annaziekenhuis uit Geldrop is een patiënt overgenomen. Volgende week wordt ook een aantal oncologische patiënten van Bernhoven naar Deventer gebracht. Hiermee geeft het Deventer ziekenhuis gevolg aan de noodkreet die Brabantse ziekenhuizen vrijdag 20 maart lieten horen naar aanleiding van het nijpende capaciteitsgebrek en snel toenemend aantal coronapatiënten. Landelijk is er een ‘buddysysteem’ georganiseerd, waarbij ziekenhuizen het zuiden en noorden elkaar ondersteunen. Het Deventer Ziekenhuis is daarbij ‘buddy’ voor Bernhoven. Voor bezoek uit Brabant worden tijdelijk hotelvoorzieningen in en om Deventer gerealiseerd. 

Vorig artikelOok bij JUMBO Johan Mensink wordt gehamsterd (video)
Volgend artikelDeventer avondvierdaagse afgelast
error: Content is beschermd!!!