DEVENTER – Op vrijdag 20 maart planten vrijwilligers en medewerkers van Het Groenbedrijf 10 bomen in educatief en ecologisch park de Plantweerd aan de Ruysdaelstraat. Dit in het kader van de Boomfeestdag, die officieel op woensdag 18 maart plaatsvindt.

De Provincie Overijssel heeft 110 bomen ter beschikking gesteld voor groene initiatieven in Deventer. In overleg met Het Groenbedrijf en de Gemeente Deventer kunnen er in de Plantweerd 10 bomen worden geplant. Stukken groen in de tuin die verwilderd en lelijk waren gaan plaats maken voor de bomen.

De bomen die geplant gaan worden zijn de zoete kers (2x), wilde appel, wilde peer, lijsterbes (4x), lindeboom en amberboom. Idee was om dit te doen op de Boomfeestdag, die officieel op 18 maart is. Omdat dit eigenlijk i.s.m. leerlingen van de Cees Wilkeshuisschool zou plaatsvinden, is het vrijdag 20 maart geworden.

Op vrijdag 20 maart vanaf 10.00 uur worden de bomen geplant door vrijwilligers van de Plantweerd i.s.m. medewerkers van Het Groenbedrijf. U bent van harte welkom!

Vorig artikelExtra voorzorgsmaatregelen Deventer ziekenhuis
Volgend artikelHandalcohol en mondmaskers gestolen uit Deventer Ziekenhuis