dinsdag, 16 juli 2024

Opening nieuw sorteercentrum van ReShare

DEVENTER – Het nieuwe sorteercentrum werd op vrijdag 6 maart geopend aan de Nering Bögelweg. De opening begon om 13:15 uur door commandant Leger des Heils/ReShare Hannelise Tvedt en wethouder Thomas Walder onder leiding van dagvoorzitter Marlies Claasen.

Hierna was er een modeshow, waarin alle modellen een paar items aan hadden uit de ReShare winkels. Omdat de samenwerking binnen materiaalketens (van productontwerp, aankoop tot afdanken) onmisbaar is voor een meer duurzame, circulaire economie in de regio, werd de opening van dit centrum gecombineerd met de opening van Circulus Berkel. Het nieuwe sorteercentrum bevindt zich aan de Nering Bögelweg te Deventer, waar eveneens een feestelijke opening plaatsvond.

Voorbeeldfunctie
“Hier wordt alle kleding die via het Leger des Heils wordt ingezameld naar toe gebracht. Dan wordt het gesorteerd, wordt er gekeken of het naar de winkels kan, gerecycled wordt of weggegooid moet worden.” vertelt wethouder Thomas Walder“Het is ook echt een bedrijf die een voorbeeldfunctie heeft voor de nieuwe economie. Wat zij doen is spullen die afgedankt zijn door de ene weer een nieuw leven geven, opwaarderen en doorverkopen aan iemand die daar ook weer lol mee heeft.”  

Geschiedenis
“Eigenlijk al van oudsher is het leger des heils verweven met textiel inzameling. Het begon echt met de volle kar langs de grachten in Amsterdam, nu 130 jaar later is het uitgegroeid tot een heel professioneel bedrijf in textiel inzameling.” vertelt Sietske van Geel tijdens een radio-interview met Drtv“Op jaarbasis verzamelen wij nu ongeveer 23 miljoen kilo aan textiel.”  

Personeel
“Op dit moment werken er rond de 25 en 30 mensen.” vertelt Simon Smedinga. “Maar uiteindelijk denk ik dat wij op de 40 a 45 mensen uitkomen.” voegt hij toe.  “We zoeken professioneel sorteerders, mensen die gevoel hebben voor mode en voor kwaliteit voor kleding.” 

Vorig artikelVan den Belt Makelaars vertrouwd in de regio
Volgend artikelWeerbericht dinsdag 10 maart
error: Content is beschermd!!!