DEVENTER – Hoewel het kabinet heeft opgeroepen om sociaal contact te beperken en grote groepen te vermijden, zaten de terrassen in Deventer vandaag gewoon vol. “Zolang niemand het hier in Deventer heeft, wordt Rutte denk ik genegeerd.”

Maatregelen
De terrassen mogen dan wel vol zitten, Hans Huberts, eigenaar van café Persee in Deventer, neemt wel de nodige maatregelen. “Wij moeten ons ook aan de honderd personen-regel houden. Dat doen we. Op mijn terras zijn tachtig plaatsen.” Die regel geldt niet alleen voor buiten, maar ook voor het café zelf. “Onze portier heeft een teller dus er komen niet meer dan honderd mensen binnen.”

Bezoekers
Hoe zit het met de bezoekers? Waarom zoeken zij het ‘gevaar’ op? Een 65-jarige cafébezoeker in Deventer zegt niet zo met het Corona virus bezig te zijn. “We waren gister nog bij vrienden, maar die zoenen wij ook gewoon.”

Hoewel de eigenaar van Persee zich houdt aan de opgelegde maatregelen, hoopt Huberts niet op nog strengere maatregelen. “Dat zorgt natuurlijk voor economische problemen voor iedere ondernemer in ons land. Hopen dat er heel snel een medicijn gevonden wordt.” (Bron: RTV Oost)

Vorig artikelGooi een ‘Strike against Batten’ bij Bowling de Worp!
Volgend artikelDeventer zanger Rob Dekay is de Mol