DEVENTER – Op zaterdag 28 maart, 10:00-15:00, biedt Podotherapie Segerink gratis voetscreeningen of drukmetingen aan op hun locatie Dok111 aan de Mr. H.F. de Boerlaan 111 te Deventer. Heeft u pijn of hinder bij staan, lopen of rennen? Laat één van onze podotherapeuten er eens vrijblijvend naar kijken in een kort consult.

 Meten is weten
Marielle Segerink, podotherapeut en eigenaar, vertelt wat meer over ‘meten is weten’. “Op de themazaterdag laten we mensen graag kennis maken met onze drukmeetplaten. Deze zijn meer geschikt om in te zetten voor een kort consult zoals op deze dag. Maar we hebben veel meer diagnostiek in huis waar we trots op zijn. Het begint natuurlijk met goed opgeleide en gespecialiseerde podotherapeuten. Maar goede diagnostiek kan een onderzoek wel extra verdieping geven. Zo hebben we een geavanceerd echoapparaat, waarmee we als het ware in de voet of enkel kunnen kijken en ook actieve ontstekingen mee kunnen opsporen. Voor vasculair onderzoek hebben we tevens een breed scala aan apparatuur, zoals een Huntleigh Ability. Voor de nadere analyse van een looppatroon kunnen we spierspanningen en impact G-krachten meten. Daarnaast beschikken we over een 3D-ganganalyse systeem die met 10 sensoren van voet tot heup in detail het “gaan” kan weergeven.

Nieuwe behandel- & diagnostische ruimte
Met trots toont Gildo Wanders, werkzaam bij Podotherapie Segerink, zijn nieuwste project. Hij is namelijk recent gestart met de bouw van een nieuwe behandelruimte, annex diagnostische ruimte. “Hier komen onze diagnostische middelen beter tot hun recht. En wanneer ongebruikt op enig moment, zijn ze wel veel zichtbaarder voor ons bezoek in de praktijk. Je kunt namelijk bij deze behandelruimte, als niet bezet, mooi naar binnen kijken. Op de themazaterdag wordt deze nieuwe ruimte speciaal opgeleverd. Daarna zal deze ook veelvuldig worden gebruikt door de sportarts en sportpodotherapeut in ons pand, voor individuele behandelingen, maar ook voor ons wekelijks gratis combisportspreekuur.”

 En verder…
Tine van Veen, specialist Therapeutische Elastische Kousen, werkt bij Proreva en geeft op 28 maart ook vrijblijvend advies en informatie over steunkousen. Zij heeft ook wekelijks op Dok111 een kousenspreekuur. Bij steunkousen-leverancier Juzo, kunt u tijdens de themazaterdag ook gratis uw bloedcirculatie laten meten.

Heeft u moeite met het vinden van goede schoenen? Elke voet is uniek. Er is gelukkig veel keus in speciale comfortschoenen die inspelen op bijzondere wensen. Bijvoorbeeld met speciale leestvormen, extra ruimte voor uw tenen, rek-zones, vervormbare neus- of hielpartij, etc. Op onze locatie DOK111 is ook Intersko Comfort Schoenen gevestigd. Parallel aan bovenstaande tonen zij graag hun bijzondere collectie.

Zet het in uw agenda
Gratis voetscreening of drukmeting, zaterdag 28 maart van 10:00-15:00, Mr. H.F. de Boerlaan 111 te Deventer. Noteer het in uw agenda. Uw voeten verdienen de extra aandacht!

Vorig artikelToch geen patiënt met Coronavirus in Deventer Ziekenhuis opgenomen
Volgend artikelWeerbericht donderdag 05 maart