vrijdag, 12 juli 2024
FOTO: MBS

Deventer Ziekenhuis zet mobiele CT-scanner in bij mogelijke `coronapatiënten`

FOTO: MBS

DEVENTER – Het Deventer Ziekenhuis gaat bij de ingang van de spoedeisende hulp uit voorzorg met een mobiele CT-scanner patiënten screenen met een sterk vermoeden op het coronavirus. De scans zijn voor het eerst ingezet op dinsdag 7 april.

Met deze scan, die binnen vijftien seconden is gemaakt, kan de besmetting van andere patïenten en medewerkers voorkomen worden. De scan geeft nog geen definitieve diagnose, maar wordt ingezet naast een labtest.

Door de mobiele scanner kan de reguliere CT-afdeling beter worden ingezet voor de niet (verdachte) corona-patiëntenstroom.

Vorig artikelColumn Marcel Schoemaker: Ommetje
Volgend artikelDraaiorgel De Turk geeft 4 concerten voor bewoners van woonzorgcentra
error: Content is beschermd!!!