DEVENTER – Drukwerkdeal.nl doneerde woensdag 10.000 mondkapjes aan de GGD IJsselland. Met de donatie schiet de online drukker uit Deventer zorgpersoneel in de regio te hulp. Mondkapjes en andere medische hulpmiddelen die zorgpersoneel beschermen tegen infectieziekten zoals het nieuwe coronavirus zijn op het moment moeilijk verkrijgbaar op de wereldmarkt.

Burgemeester Ron König van Deventer ontving de mondkapjes woensdagochtend in één van de drukkerijen van Drukwerkdeal.nl in Deventer uit handen van algemeen directeur Haico Meijerink. Ook aanwezig waren de directeur van de GGD IJsselland Rob Sardemann en Jeannette Heijenk van de Brandweer IJsselland.

De mondkapjes zijn onderdeel van een grote aankoop die Drukwerkdeal.nl samen met een aantal zusterbedrijven heeft gedaan in China. Het gaat om chirurgische mondkapjes met een drie-laags antibacterieel filter. Drukwerkdeal.nl beschikt over een wereldwijd netwerk van leveranciers dat vele duizenden producten met enorme snelheid en efficiëntie kan produceren en versturen.

Haico Meijerink: “We hebben de mondkapjes aangeschaft met een tweeledig doel. We weten dat dit materiaal schaars is en willen graag iets doen voor de zorgsector in onze regio. Daarnaast draait onze eigen productie gewoon door en we hebben daar in verband met aangescherpte veiligheidsmaatregelen ook mondkapjes nodig.”

Burgermeester Ron König van Deventer: “Ik ben enorm blij met deze donatie. We gaan er voor zorgen dat de mondkapjes zo snel mogelijk terechtkomen bij hen die ze het hardst nodig hebben.”

Vorig artikelVerhaal vanuit het Deventer ziekenhuis: On­mis­baar in de front­li­nie onze schoon­ma­kers
Volgend artikelDWARS Overijssel: gemeente Deventer, ondersteun cultuur en behoud De Hip!