DEVENTER – Toezichthouders zien dat mensen zich goed houden aan de regels om niet met meer mensen tegelijk naar buiten te gaan en om minstens 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Toch zijn de afgelopen dagen ook boetes uitgedeeld aan mensen die zich ook na een waarschuwing niet aan de regels hielden.

De gemeente gaat op enkele veel bezochte locaties borden plaatsen met de tekst:

  1. Houd 1,5 meter afstand van elkaar als je met 3 of meer personen bent;
  2. Voetballen en andere contactsporten zijn verboden;
  3. Verkouden of koorts? Blijf thuis!

Op de veelbezochte locaties, maar ook elders wordt regelmatig gecontroleerd. Als je je niet aan de regels houdt riskeer je een boete van 390 euro. Nog erger is dat je dan een aantekening op je strafblad krijgt gedurende 5 jaar!

Vorig artikelWeerbericht vrijdag 03 april
Volgend artikelCoronacampagne #voorwiedoejijhet maakt jongeren bewust (video)