DEVENTER – Met ingang vanaf vandaag, 29 april 2020, mogen jongeren weer onder begeleiding trainen bij sportclubs. Voor 13 tot en met 18 jaar geldt dat zij daarbij minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt dat niet. Sportaanbieders kunnen zich met hun plan melden bij de gemeente. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Ook voor kinderen die geen lid zijn
Wethouder Rob de Geest: “Ik vind het heel fijn dat kinderen weer voorzichtig mogen sporten. Dat is leuk én gezond. Ik vind het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen de kans krijgen mee te doen, dus ook niet-leden van een vereniging.”

Inzet buurtsportcoaches
Sporten wordt zoveel mogelijk op de sportparken beoefend, zonder toeschouwers. Sporten die normaal gesproken binnen plaatsvinden, zijn ook mogelijk in de openbare ruimte. Om sporten in de openbare ruimte los van een sportaanbieder mogelijk te maken, worden de buurtsportcoaches ingezet als begeleider en organisator. Dat maakt sporten op bijvoorbeeld een Cruijff Court mogelijk.

Voor volwassenen blijft gelden dat georganiseerde sporttrainingen- en wedstrijden niet mogen.

Vorig artikelStichting Leergeld Deventer zorgt voor 600 laptops
Volgend artikelOvervallers Schalkhaar gingen vermomd als politieagenten woning binnen