DEVENTER – Ondanks dat de Roparun dit jaar is afgelast zitten de leden van Roparunteam, Run for Cancer uit Deventer, niet stil.
Maandag, 2e Paasdag, hebben ze een spandoek opgehangen bij Hospice De Winde in Deventer. Ook is er een spandoek opgehangen en paaseitjes uitgedeeld bij het UMC ziekenhuis in Utrecht, waar een zus van een van de teamleden werkt op de afdeling oncologie/hematologie.

“Het is een klein gebaar om de medewerkers een hart onder de riem te steken tijdens de bijzondere wereld waarin we zitten. Op deze manier willen we onze waardering uitspreken voor de mensen die “aan het front” staan” zeggen de Roparunners.
Beide organisaties hebben direct te maken met de zorg voor kankerpatiënten. Door de maatregelen vanwege Covid-19 is dat werk er niet makkelijker op geworden.

Uiteraard zijn de leden teleurgesteld dat er dit jaar vanwege Covid-19 geen Roparun is. Maar des te groter is de motivatie om nog meer acties te organiseren om zo volgend jaar nog meer geld op te halen.

De Roparun is een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam die elk jaar in het Pinksterweekend plaatsvindt. Doel van de run is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.

Vorig artikelWeerbericht dinsdag 14 april
Volgend artikelZone.college geeft telefonisch studieadvies