SCHALKHAAR – In deze bijzondere quarantaineperiode ontstaan er veel initiatieven om elkaar te helpen. Dat noemen we in deze regio met een mooi woord; goed Noaberschap.
Veel mensen, jong en oud, zijn door de ontstane situatie ineens erg alleen en missen op sommige momenten een helpende hand.

Met lokale, kleinschalige aanpak hoopt vrijwilligersorganisatie Schalkhaar Helpt Elkaar mensen te helpen die dat nodig hebben. Veelal zijn het eenmalige klussen of hulpvragen: kleine klusjes waar een Goede Buur ook even zou helpen. Naast het helpende karakter bevorderen de initiatieven en activiteiten van Schalkhaar Helpt Elkaar de saamhorigheid en zorgt het voor verbinding in het dorp.

Op de website van Schalkhaar Helpt Elkaar kunt u lezen met wat voor hulpvragen u bij ons terecht kunt. Vul het online formulier voor een hulpvraag in en u wordt zo spoedig mogelijk door één van de vrijwilligers benaderd om de vraag even door te spreken. Vervolgens wordt er een Goede Buur gezocht die u kan helpen.

Heeft u wat tijd over en bent u daardoor in staat anderen in Schalkhaar te helpen? Meld u dan via de website aan als vrijwilliger. Samen staan we sterk om elkaar te helpen.

De website is te vinden op: www.schalkhaarhelptelkaar.nl
Bellen kan ook tussen 10.00 en 19.00 uur op: 06-15334650
(Bron: Inschalkhaar.nl)

Vorig artikelPreventieve bestrijding eikenprocessierups
Volgend artikel#Supportyourlocals: IJsselbikes Schalkhaar is normaal geopend!