DEVENTER – Kunstcircuit Deventer en de stadstroubadour slaan de handen in één om erachter te komen wat de Deventenaar bezighoudt in deze tijden van crisis. Samen nodigen ze de inwoners van Deventer uit om hun gedachten en gevoelens op papier te zetten. Van de inbreng maakt de stadstroubadour een song voor en door Deventer.

Het is een bijzondere tijd. Het Corornavirus en de daarbij genomen maatregelen raken iedereen. Mensen worden geacht zoveel mogelijk thuis te blijven. Voor sommigen het toppunt van eenzaamheid of verveling, voor anderen een overkill aan familiare gezelligheid. “Maar deze crisis zorgt er ook voor dat we elkaar op nieuwe manieren helpen, samenwerken en creatief worden”, zegt Maarten van Veen, de Deventer stadstroubadour. “Veel mensen hebben het heel druk, maar voor anderen geeft de situatie juist tijd voor bezinning. Ik zou het mooi vinden als al die verschillende mensen wat op papier zetten over hoe zij het ervaren, zodat ik een soort muzikaal verslag kan maken van deze gekke tijd.”

De stadstroubadour doet samen met Kunstcircuit een oproep aan de inwoners van Deventer om mee te schrijven met een nummer over dit moment. Je hoeft geen schrijver of muzikant te zijn – iedereen kan meedoen.

Met deze tips worden alle Deventenaren uitgedaagd om hun mooiste, emotioneelste, grappigste en creatiefste teksten en anekdotes te mailen naar Kunstcircuit Deventer: Lennard.gols@kunstcircuit.nl. Met het aangeleverde materiaal als inspiratiebron maakt Maarten een muzikaal verslag van deze gekke tijd en een hart onder de riem voor heel Deventer. “Op deze manier hopen we, net als in de andere projecten die we de komende tijd opstarten, een tastbaar verslag van deze unieke periode vast te leggen”, aldus Lennard Gols, programmaleider Kunst en Cultuur in het Sociaal domein van Kunstcircuit Deventer.

Schrijf je mee? En sta je al te popelen om te beginnen? Stuur vóór 27 april een mail met je naam, je mooiste zinnen en een korte alinea over jezelf naar lennard.gols@kunstcircuit.nl.

Vorig artikelWeekend weerbericht en Pasen
Volgend artikelWinkelwagentjes worden goed gereinigd voor gebruik