vrijdag, 19 juli 2024

Steun lokale ondernemers in Deventer in tijden van corona

DEVENTER – De effecten van het corona-virus zijn inmiddels voor iedereen voelbaar. Een groep die het in bijzonder zwaar heeft zijn de lokale ondernemers in Deventer. Denk aan de horeca, lokale producenten en andere winkeliers. Gelukkig worden er steeds meer mooie initiatieven in het leven geroepen om lokale ondernemers te ondersteunen. Dit gebeurt veelal met #supportyourlocals. In dit artikel vind je handige tips hoe jij ondernemers in Deventer een steuntje in de rug kunt geven, juist nu.

Support Your Locals Deventer
Het corona-virus heeft niet alleen een forse impact op restaurants en de horeca. Ook de kleinere ondernemers, boeren en producenten merken dit meteen. Zij kunnen hun mooi lokaal geproduceerde producten op dit moment niet of nauwelijks kwijt. Via de hashtag #supportyourlocals worden in verschillende steden in Nederland vers pakketten samengesteld met streekproducten van lokale ondernemers. Support Your Locals is een landelijk initiatief om lokale producenten en winkeliers in de armen te sluiten en samen korte ketens te bouwen. Het is nu ook gestart in Deventer. Bekijk hier het overzicht met alle initiatieven.  

De DeventerBox
De DeventerBox is een heerlijk pakket vol met Deventer streekproducten. De box kan je eenvoudig online bestellen via https://www.supportyourlocals-deventer.nl/. De betaling wordt geregeld via een Tikkie. Op dit moment doen al flink wat ondernemers mee zoals Groente van Zus, Sync-ok café, De Melkbrouwerij, no Peanuts, KeizersrandeBrans, Oesterzwamkwekerij, Iessel Cider, Ikigai Coffee, Davo bieren, Roemar, Zoete geit en Mevrouw Noot. De box kost €45,00 exclusief en wordt door heel Deventer bezorgd (€5,00 bezorgkosten).  

Nog meer doen om lokale ondernemers in Deventer te steunen?
De horecagelegenheden in Deventer hebben het misschien wel het zwaarst. De horecazaken hebben hun deuren moeten sluiten en zitten zonder klanten. Indirect hebben ook lokale producenten, boeren en winkeliers daar weer last van. Een groot deel van hun afzet is namelijk afhankelijk van de horeca. Gelukkig kan jij wel iets doen.  

Laat je eten thuisbezorgen! Veel restaurants en cafés bieden een bezorgservice waardoor je thuis kunt genieten van hun heerlijke gerechten. Dit kan bijvoorbeeld bij Bumbu Bali, Beryl’s, El Popo en vele anderen.  

  • Op https://bezorgenindeventer.nl/ vind je een actueel overzicht met winkels en restaurants die bij jou bezorgen.
  • Koop een dinerbon die je later in het jaar kunt verzilveren 
  • Doe een eenmalige donatie aan jouw favoriete restaurant. Bijvoorbeeld via https://doneren.restaurant/.
  • Koop jouw groente, fruit, vlees, vis, zuivel en andere delicatessen zoveel mogelijk bij de lokale groenteboer, slagerij en andere speciaalzaken.
Vorig artikelZaterdag 11 april: toch Matthaus Passion live in Deventer!
Volgend artikelOnze man in Deventer terug op NPO Radio 1
error: Content is beschermd!!!