DEVENTER – Aan de Duikerstraat in Deventer hebben twee mannen geprobeerd een auto open te breken. De politie vermoedt dat ze door middel van het signaal van een keyless-entry steutel probeerden binnen te komen om vervolgens de auto te strippen. De mannen zijn gefilmd door een camera, vlak voordat ze de lens bespoten met een spray. “Het is deze mannen niet gelukt om de auto open te krijgen”, zegt Jennifer Schoorlemmer van de politie. “Vaak worden op deze wijze auto’s compleet gestript.

Het stuur, airbags en complete dashboards worden eruit gehaald.”  Hoe werken deze criminelen?  “Meestal ligt de autosleutel binnen, of zit in een jaszak vlakbij de voordeur. Deze groep criminelen heeft dan vaak een apparaatje meegenomen waarmee ze het signaal van die sleutel die binnen ligt kunnen versterken. Dan gaat de auto dus open, terwijl de sleutel ergens binnen ligt.”  Wat kunnen autobezitters doen om dit te voorkomen?  “Door de sleutel in een speciaal metalen blik te bewaren, is het meestal niet mogelijk om met apparatuur dat signaal van de sleutel op te pikken.

Het zou het beste zijn als de sleutel minimaal 10 meter van de auto wordt bewaard, want dan bereiken deze criminelen ook niets met hun apparatuur. En wil je helemaal veilig zijn, dan kun je Keyless Entry ook bij de dealer laten uitschakelen.” De politie is nog op zoek naar de mannen die aan de Duikerstraat zijn gefilmd. Herken je ze of heb je ze vaker in de omgeving gezien? (Bron RTV Oost)

Vorig artikelGetuigenoproep Politie Deventer voor ongeval
Volgend artikelZwembaden De Scheg en Borgelerbad stapsgewijs weer open