DIEPENVEEN – Anita van Rijssen en haar man runnen reeds 28 jaar Luxe brood- en banketbakkerij J.G. van Rijssen in Wesepe, maar zijn sinds 2007 ook actief met hun filiaal in Diepenveen. Het echtpaar is de 4e generatie die het bedrijf met succes voortzet.

“Het is lastig te achterhalen wanneer de bakkerij precies is gestart. We denken dat het rond 1900 is geweest, maar een exacte datum hebben we niet”, vertelt Anita lachend. Samen namen zij in 1992 Van Rijssen over van de ouders en werken sindsdien met passie voor hun bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in brood, banket. “We krijgen vaak hele leuke opdrachten binnen. Uiteindelijk lukt het altijd om de opdracht naar wens af te ronden en dat is ook ons uitgangspunt: een uitstekende service verlenen op een zo kort mogelijk termijn”, aldus de onderneemster.

Het filiaal in Diepenveen werd 13 jaar geleden geopend toen de zaak van de Fam. Middeldorp een Albert Heijn werd. “Hierdoor stopte onze levering van het brood aan de supermarkt. Tegelijkertijd kwam ons huidige pand vrij en hierdoor was de keuze snel gemaakt”.

Bakkerij Van Rijssen leverde voor de uitbraak van corona ook aan bedrijven in de regio. “Nu is dat tijdelijk niet meer mogelijk, maar onze vaste klanten blijven ons trouw, ondanks dat we maximaal 3 personen binnen kunnen laten. Ook zien we veel nieuwe gezichten in de winkels, want mensen mijden juist de drukke supermarkt. We hebben voor hetere vuren gestaan, zoals het moment dat in Wesepe de rondweg werd aangelegd. Het heeft even geduurd voor klanten ons weer makkelijk konden vinden, maar dit is helemaal goed gekomen.

Wie een heerlijk Moederdagtaartje wil kopen, moet zeker bij Van Rijssen zijn. Wij plaatsten vorige week, per abuis, een advertentie waarin de datum 8 mei vermeld stond. Uiteraard is Moederdag dit jaar zondag 10 mei, maar u bent natuurlijk al veel eerder van harte welkom voor deze en andere lekkernijen in onze winkels.

Dorpsstraat 18 in Diepenveen en aan de Raalterweg 32 te Wesepe.

Vorig artikel#Supportyoutlocals: Spellen en puzzels, koop ze lokaal bij Koning Willem
Volgend artikel4000 euro boete voor kapper na illegale knipbeurt