DEVENTER – Velen kennen de Lebuinus van evenementen: de Kerstmarkt, de Smaak van Deventer, Deventer op Stelten, concerten, beurzen, brocantes en diners. Of zomaar, op een doordeweekse dag, even mijmeren onder de hoge ramen, je afvragend wie de mensen waren van wie de namen op de zerken staan. De Lebuinuskerk zet de deuren wagenwijd open voor alle bezoekers, of ze nu uit Deventer komen of van ver daarbuiten. De Stichting die zorg draagt voor het behoud en het onderhoud van de Lebuinuskerk wil dat de kerk gratis toegankelijk blijft voor iedereen.

Helaas moet de Lebuinuskerk de deuren voorlopig nog sluiten voor grotere evenementen. Dit heeft grote gevolgen voor de exploitatie van het gebouw. Daardoor lopen zelfs noodzakelijke restauraties gevaar. Per 1 juni is de kerk weer open van 11.00-17.00 voor bezoek en ook hier hanteren we een 1.5 meter samenleving. Kom en wandel door deze prachtige ruimte. Er is een gratis audio-tour via uw smartphone. En op zaterdag is de Toren open van 13.00-16.00 uur.

Beklim de toren en geniet van het adembenemende uitzicht. Breng uw familie en vrienden mee. En bij de uitgang: doneer gul! Voor actueel nieuws zie www.lebuinuskerk.nl

Vorig artikelVerpleeghuizen in Deventer bereiden zich voor op versoepeling
Volgend artikelTweede Deventer Binnenstad Draait Door uitzending a.s. vrijdag