DEVENTER – Vanaf 7 mei kunnen Deventenaren de eikenprocessierups spotten en ontwijken met de handige (en gratis) Plaagradar app. Op de kaart in de app kun je zien waar de rupsen zich verschuilen. Hoewel de app voor heel Nederland beschikbaar is, is de eerste test en uitrol gericht op Deventer. Deventenaren krijgen dan ook een extraatje in de app: de eikenbomen zijn weergegeven op de kaart, om het melden nog makkelijker te maken. Zo kunnen Deventenaren actief bijdragen als ‘rupsenspotters’ om de kaart te vullen met alle rupsen hotspots.

Frontier oost, bedenkers van deze app, willen met deze app bijdragen aan natuurlijke beheersing van de rups. Door met z’n allen de rupsen zo goed mogelijk in kaart te brengen en te monitoren, helpt dit het inzicht te vergroten waar natuurlijke vijanden, bloeiende bermen en een ander maaibeleid het meest nodig zijn. Deze rupsendata willen zij beschikbaar stellen voor gemeenten en partijen ten behoeve van deze natuurlijke beheersing. Veel gemeenten zijn al bezig met bestrijding, maar de beste manier om de processierups aan te pakken is natuurlijke beheersing die verder gaat dan de gemeentegrenzen. Frontier Oost wil graag de data delen met belanghebbende gemeenten en partijen die zich bezighouden met natuurlijke beheersing van de rups. Frontier Oost zoekt dan ook graag de samenwerking op met gemeenten en partijen om deze missie te volbrengen! Hiervoor kan contact opgenomen worden met de initiatiefnemers per telefoon (0620467677) of mail plaagradar@frontier-oost.nl

Vorig artikel4000 euro boete voor kapper na illegale knipbeurt
Volgend artikelWeerbericht vrijdag 08 mei