DEVENTER – Fietsenstalling ‘Op de Keizer’ achter de HEMA bij de Centrumgarage is weer geopend. De stalling is opnieuw ingericht met onder meer dubbele fietsenrekken. Bij dit type rek stal je twee fietsen boven elkaar. Hiermee is de parkeercapaciteit verdubbeld naar ruim 1.000 plaatsen. Wethouder Frits Rorink heeft de stalling 20 mei officieel geopend.

Wethouder Rorink: “Met de verdubbeling van het aantal parkeerplekken is er nu altijd plaats, ook op de drukke momenten. Dat is prettig voor de gebruikers van de stalling en het vermindert de parkeeroverlast in de omgeving. We rollen de rode loper uit voor de fietser in Deventer!”

Fietsenstalling
Naast de dubbele fietsenrekken zijn er ook 100 brede parkeerplaatsen gerealiseerd voor fietsen met een afwijkend formaat en voor scooters. De nieuwe bestrating sluit aan op de omgeving en het verbetert de beeldkwaliteit. Er is ook nieuwe verlichting en hekwerk geplaatst. De nieuwe beplanting en bomen komen in het najaar.

400.000 bezoekers per jaar
Fietsenstalling ‘Op de Keizer’ trekt jaarlijks bijna 400.000 bezoekers. In de oude situatie had de stalling rond de 500 plekken. Op drukke momenten, zoals donderdag en zaterdag, was de stalling overvol en werden bezoekers geweigerd. Fietsen werden dan op ongewenste plekken in de binnenstad geparkeerd.

Toegang binnenstad
Met de gemeentelijke investering voor de fietsenstalling, is de provincie Overijssel bereid te investeren in de aanpak van de Smidsgang (tussen HEMA en Sting). Een belangrijke toegang naar de binnenstad. Werkzaamheden aan de Smidsgang volgen later dit jaar.

Coronarichtlijnen
Aan de achterkant van de stalling (zijde Keizerstraat) wordt een tijdelijke uitgang gemaakt. De bestaande toegangspoort is dan alleen te gebruiken als ingang. Op deze manier ontstaat er eenrichtingsverkeer in de stalling. De fietsenstalling is geopend, maar zal tot het versoepelen van de coronarichtlijnen onbemand zijn. Na het versoepelen van de regels wordt de gratis stalling weer bemand.

Vorig artikelRuimte voor maatschappelijk groen en woningbouw
Volgend artikelRuim 400 mensen in Deventer vragen WW-uitkering aan