Is je huis meer waard dan de hoogte van je hypotheek? Dan kun je je overwaarde verzilveren. Er komt dan een stukje vermogen vrij dat je bijvoorbeeld kunt besteden als aanvulling op je pensioen of voor aanpassingen aan je huis.

Wanneer kun je overwaarde verzilveren?
Je kunt je overwaarde verzilveren als je jarenlang netjes je hypotheek hebt afgelost of extra hebt afgelost en je huis meer waard is dan de hoogte van je hypotheek. Je huis verkopen is dan niet nodig. De hoogte van het bedrag hangt onder andere af van de precieze overwaarde, de looptijd van je hypotheek, de rente en je wensen.

Je overwaarde besteden
Je bent vrij om te bepalen waaraan je je overwaarde besteedt. Je kunt het verzilverde bedrag bijvoorbeeld gebruiken als aanvulling op je pensioen, voor een mooie reis, een verbouwing of als schenking aan je kinderen. Het bedrag is in een keer of maandelijks uitkeerbaar, of een combinatie daarvan.

De mogelijkheden van verzilveren
Je kunt je overwaarde onder andere verzilveren met een overwaarde hypotheek, een aflossingsvrije hypotheek of een krediethypotheek. Financieel coach John Paul Akkerman van Finzie Deventer bekijkt graag welke vorm het beste bij je past. Maak een afspraak met John Paul via 06-18686416 of stuur een e-mail naar deventer@finzie.nl en bespreek jouw mogelijkheden in een persoonlijke (online) hypotheekgesprek.

Klanten over John Paul
Op www.advieskeuze.nl krijgt John Paul postieve reacties. Bijvoorbeeld deze van Janienke: “Mede dankzij John Paul kreeg ik het gevoel dat er gekeken werd naar wat het beste voor mij zou zijn in deze situatie en kreeg ik ook een realistisch beeld van wat mij te wachten stond.”

Vorig artikelWeerbericht donderdag 7 mei
Volgend artikel#Supportyoutlocals: Spellen en puzzels, koop ze lokaal bij Koning Willem