DEVENTER – Loco-burgemeester Carlo Verhaar presenteert in besloten gezelschap, op Bevrijdingsdag 5 mei 2020 om 12.00 uur, het nieuwe vrijheidsmonument. Street Art Streets organiseerde, ter ere van 75 jaar vrijheid, deze muurschildering. Het werk werd gemaakt door Deventer Kunstenaar Will-Yoow (Wiljo Damstra-Rouwenhorst). De locatie van het kunstwerk is aan de Emmastraat in Deventer, op de zijgevel van het pand van de Fietskoerier achter de Schippersflat.

 Het verhaal achter het ontwerp
Will-Yoow heeft onder andere twee duiven gemaakt die samen het symbolische lint dat om Deventer was gewikkeld los maken en de weg naar vrijheid openen. De kleuren rood, wit, blauw en oranje maken het een echt Hollands plaatje en sluiten mooi aan bij de bevrijding. Daarnaast een knipoog erin verwerkt naar deze coronatijd, met het hart voor de zorg en voor het leven met liefde in de stad Deventer.

Vorig artikelWeerbericht dinsdag 05 mei bevrijdingsdag
Volgend artikelDeventer horeca experimenteert met anderhalvemeter terras opstelling