TWELLO – Er staat iets nieuws te gebeuren bij restaurant Swinckels in Twello. De afgelopen weken waren een ware beproeving voor Barbara en Sandor van Dam, net als voor vele andere collega ondernemers. Sinds 16 maart jl. hebben zij hun restaurant moeten sluiten voor onbepaalde tijd vanwege de coronacrisis. Helaas is er op dit moment nog geen duidelijkheid wanneer zij hun deuren weer mogen openen voor hun geliefde gasten. Een enorme strop voor de horeca en dus ook voor Restaurant Swinckels. Barbara en Sandor voelden zich weer even zoals 4 jaar geleden, toen hun bedrijf volledig afbrandde. Zij hebben dan ook een paar weken de tijd genomen om alles goed op een rijtje te zetten en de koers te bepalen voor de nabije toekomst.

Overweldigd waren ze toen de stroom met steunbetuigingen van lieve gasten op gang kwam. Hartverwarmend. Het stel besloot, mede hierdoor gesteund, om de schouders er onder te zetten en een nieuw concept te bedenken. Swinckels zal vanaf donderdag 7 mei as starten met de mogelijkheid om menu’s af te halen bij afhaalpunten in Twello en nu ook in Deventer. Een leuk en smakelijk cadeau voor bv. Moederdag of gewoon om zomaar iemand te verrassen.

Van donderdag t/m zondag kunnen de gasten genieten van een 3-gangen keuzemenu of heerlijke tapasschotels. Gerechten zijn zowel vis, vlees als vegetarisch. Smaakvolle gerechten met liefde gemaakt zoals men gewend is van Swinckels en uiteraard bijzonder vriendelijk geprijsd. Gasten kunnen de gerechten eenvoudig online bestellen en direct afrekenen om vervolgens een dag, tijdstip en pick-up point te kiezen die voor hen het beste uitkomt. Kortom, genieten van Swinckels, maar dan thuis. Gasten hoeven enkel naar de gekozen afhaallocatie op het aangegeven tijdstip te rijden en de kofferbak te openen. Vervolgens zullen de verpakte gerechten door een medewerker achter in de auto worden gezet en rijdt men naar huis. Barbara en Sandor hebben ervoor gekozen om de gerechten zo samen te stellen, dat alle ingrediënten koud worden aangeleverd. Uiteraard zorgen zij ervoor dat er een uitgebreide handleiding met daarbij de bereidingswijze wordt meegeleverd. Niets ingewikkelds aan. De gast is nu de chef! Hoofdgerechten worden thuis nog een kleine minuut of 15 in de oven gezet, terwijl er ondertussen wordt genoten van het voorgerecht.

Heerlijk samen thuis ‘uit eten’ gaan! Nog een handig weetje is dat de gerechten nog 3 dagen houdbaar zijn in de koelkast. Zo kan men ook een dag later nog genieten van een heerlijk 3-gangen diner.

De pick-up points in Deventer zijn: De Scheg (de zijde van McDonalds) en de parkeerplaats van het voormalige Auping gebouw op Borgele. Op deze 2 locaties wordt alleen op vrijdag en zaterdag de mogelijkheid geboden om menu’s af te halen. In Twello kan men af halen van donderdag tot en met zondag.

Vorig artikelDinkelberg schoenmakers repareert ook in coronatijd
Volgend artikel#Supportyourlocals: Blauwe Hand 1652