vrijdag, 12 juli 2024

Borgelerbad weer geopend

DEVENTER – Zaterdag 20 juni opende het Borgelerbad haar recreatieve buitenbad. De komende drie weken is het buitenbad alleen in de weekenden geopend. In de vakantieperiode, 6 juli tot en met 16 augustus, kan er weer dagelijkse gezwommen worden aan de Borgelerdijk. Zaterdag werd ook de gerenoveerde badmeesterpost en nieuwe kleedruimtes (gedeeltelijk) in gebruik genomen.

Activiteiten stapsgewijs op gang 
Om de veiligheid van de verschillende doelgroepen van het Borgelerbad te kunnen waarborgen, zijn de activiteiten de afgelopen maanden gefaseerd opgestart. Sinds 18 mei worden er in aangepaste vorm banen getrokken. De banen zijn gehalveerd en verbreed om ook in het water de anderhalve meter te kunnen hanteren. In juni gingen ook de zwemlessen van start. Nu de weersvoorspellingen goed zijn voor de komende weken, is het moment aangebroken ook de recreatieve baden te openen.  
De baden zijn voorzien van een nieuwe heldere coatinglaag, het water is op temperatuur en de ligweide is goed onderhouden.

Een flinke opsteker
Zwembadmanager Ron Bouwhuis: “Het is goed om te zien dat zowel gasten als medewerkers erg blij zijn om van start te kunnen gaan. De opening dit weekend is weer een flinke opsteker. We proberen uiteraard zo min mogelijk af te wijken van onze gebruikelijke activiteiten. Toch kunnen een aantal activiteiten geen doorgang vinden dit jaar. Één daarvan is de Zwem4Daagse. Het is voor het eerst sinds 50 jaar dat we van deze traditie afwijken en dat was geen eenvoudige beslissing. Maar we focussen ons op wat wel mogelijk is en doen er alles aan om onze gasten een onbezorgde tijd te bieden.” 
 
Vernieuwd
“Sportbedrijf Deventer heeft vorig jaar een goed jaar gedraaid, waardoor er ruimte ontstond om een wens van onze gasten in vervulling te laten gaan; namelijk de kleedruimtes en sanitaire buitenvoorzieningen te vernieuwen. De plannen lagen al klaar en na enkele goede gesprekken kon de schop in de grond. De opleveringsdatum stond gepland voor onze oorspronkelijke opening op 28 april. We zijn erg tevreden met het resultaat, de ruim opgezette en kleurrijke faciliteiten. Ook was de badmeesterpost aan vervanging toe. Een overgebleven stukje nostalgie. Daarom is besloten deze in stijl te renoveren en niet volledig te vervangen. De werkzaamheden waren op tijd afgerond en door de uitgestelde opening was er ook nog ruimte om extra klussen op te pakken, waaronder het opknappen van ons horecapunt en het aanbrengen van een nieuwe coatinglaag in het zwembad”, aldus Bouwhuis. 
 
Geen kassaverkoop
De komende weekenden; 20 & 21, 27 & 28 juli en 4 & 5 augustus is het Borgelerbad van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Alle gasten worden verzocht niet onaangekondigd het bad te bezoeken, maar eerst online een kaartje te bemachtigen. Hierdoor ontstaan er geen wachtrijen bij de kassa. De e-ticket biedt meteen toegang tot het zwembad. Ook kan door de online verkoop de capaciteit op voorhand beter bewaakt worden, die is namelijk tot een maximum beperkt om iedereen voldoende ruimte te bieden. Dit jaar zijn er dan ook geen abonnementen of andere pasvormen verkrijgbaar of geldig bij het Borgelerbad 

Vorig artikelWeerbericht zaterdag en zondag
Volgend artikelWeerbericht maandag 22 juni
error: Content is beschermd!!!