vrijdag, 12 juli 2024

Meer woningen nodig voor de 6 dorpen rondom Deventer

DEVENTER – De gemeente Deventer deed onderzoek naar wonen en voorzieningen en sprak daarvoor met veel inwoners in de zes dorpen. De gemeente trok de volgende conclusie: alle dorpen hebben nieuwe woningen nodig in de nabije toekomst om vitaal te blijven.

De gemeente ging in gesprek met alle dorpen over de woningbouw in relatie tot de voorzieningen. Twee dorpen willen groeien, en ieder dorp heeft goede argumenten voor meer woningen, meldt de gemeente. Om een beeld te vormen sprak de gemeente met belangenverenigingen en organisaties. Zo ontstond een plan voor Diepenveen, Bathmen, Lettele, Loo, Schalkhaar en Okkenbroek.

Noodzakelijk
Wethouder Rob de Geest meldde het volgende op de website van de gemeente: “De rode draad in alle dorpen is dat nieuwbouw noodzakelijk is voor de sociale cohesie, vitaliteit en leerbaarheid. Daarvoor is het belangrijk dat er jongeren en jonge gezinnen in een dorp wonen. Zij zijn lid van verenigingen, zorgen dat de school open kan blijven en zijn bereid om een bijdrage te leveren aan het dorp. Voor hun zijn er nu niet genoeg woningen. Daar gaan we iets aan doen.”

Ambitie
Ook zijn er verschillen tussen de dorpen. Bathmen en Lettele willen graag nieuwe mensen aantrekken, terwijl de andere dorpen vooral willen bouwen om jonge mensen te behouden voor het dorp. Bathmen heeft de grootste groeiambitie: ze wensen ongeveer 1.500 extra inwoners.

Vorig artikelWereldrestaurant A1 opent woensdag weer haar deuren
Volgend artikelDeze zomer in de Lebuinuskerk
error: Content is beschermd!!!