DEVENTER – Vrijdag 3 juli om 14.00 uur wordt de eerste Deventer Koek Taart aan stadsmanager Peter Brouwer aangeboden. De taart is bedacht door café-eigenaar Paul Hunink, en is ontwikkeld door het team van café Vrienden van Vroeger aan het Grote Kerkhof op basis van de opdracht: bedenk een taart waarin Deventer Koek verwerkt is.

Met die opdracht heeft het personeel geëxperimenteerd. Er is gebakken en geproefd tot de receptuur optimaal was. De bodem van de koek is gemaakt op basis van Deventer bijtjes, die op een speciale manier behandeld zijn, maar met inachtneming van de herkenbare smaak van de Deventer koek. Op die bodem wordt een laag met kwark (met onder andere een vleugje sinaasappel) aangebracht. De versiering bestaat uit cacao in de vorm van de Deventer toren. De twee belangrijkste symbolen van Deventer: Deventer Koek en de Deventer toren, zijn zo in één nieuwe lekkernij verenigd!

De taart vormt een prima aanvulling op de veel geroemde huisgemaakte appeltaart en de overige Deventer producten die Vrienden van Vroeger op het menu heeft staan (waaronder Davo Road Trip op de tap en Deventer Mosterdsoep).

Aanstaande vrijdag zal de eerste taartpunt worden aangeboden aan stadsmanager Peter Brouwer als dank en als blijk van grote waardering voor zijn grote inspanningen en steun aan alle ondernemers tijdens de Corona crisis.

De taart is vanaf 3 juli verkrijgbaar bij café Vrienden van Vroeger

Vorig artikelDe voorbereidingen van Residence Bougainville zijn in volle gang
Volgend artikelGotink Catering gaat voor de lekkerste maaltijd aan huis