SCHALKHAAR – Ben je geïnteresseerd in de anatomie van het menselijke lichaam en de complexe werking van onze organen en spieren? Dan hebben we goed nieuws voor je! De rondreizende tentoonstelling Real Human Bodies komt op zaterdag 18 juli a.s. naar Schalkhaar!

In deze veelbesproken en omstreden expositie kun je échte menselijke lichamen zien. De tentoonstelling in De Lindeboom is omstreden omdat de organisatie in het verleden heeft gelogen over de herkomst van de lichamen die worden tentoongesteld. De geplastineerde lijken, organen en lichaamsdelen zouden illegaal zijn verkregen.

De tentoonstelling Real Human Bodies heeft als doel bezoekers kennis te laten maken met de anatomische wetenschap. Je ziet er echte menselijke lichamen die zijn ontdaan van hun huid en dus een inkijkje geven in ons binnenste. Bewonder skeletten, ledematen en organen van heel dichtbij!

De waardigheid van de doden blijft ongeschonden, optisch zijn de tentoongestelde lichamen van de orgaandonoren precies zoals bij de studerende medici op de dissectietafels bij de anatomische opleiding.

Je kunt de tentoonstelling bezoeken op zaterdag 18 juli a.s. van 11.00 tot 18.00 uur. Locatie: De Lindeboom in Schalkhaar. Om de toegang beter te kunnen controleren, kunnen tickets alleen rechtstreeks aan de kassa van de tentoonstelling worden gekocht.

Toegangsprijzen (per persoon):
Kinderen tot 4 jaar, gratis.
Scholieren/studenten: € 12,00
Volwassenen : € 17,00
(Bron: InSchalkhaar)

Vorig artikelDeventer wil in 2021 11 miljoen euro investeren in openbare ruimte en infrastructuur
Volgend artikelWeerbericht maandag 29 juni