DEVENTER – Sinds 1 juni kan iedereen in Deventer met klachten die wijzen op het nieuwe coronavirus getest worden. Eén van de test locaties is aan de Schonenvaarderstraat in Deventer. Op de parkeerplaats van de brandweer is een unit geplaatst waar getest kan worden. Woensdagochtend was het er redelijk druk. Rond de 12 personen stonden hier te wachten.

Aanmelden voor een test
Heb je klachten die doen denken aan corona? Laat je dan testen op het coronavirus, zodat je weet waar je aan toe bent. Vanaf 1 juni kun je als je klachten hebt dus terecht bij de GGD, ongeacht wie je bent en wat voor werk je doet. Je kunt je vanaf 1 juni aanmelden via een nieuw landelijk telefoonnummer. Dat wordt die dag om 8.00 uur bekend gemaakt en is vanaf dat moment zeven dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt. Ben je erg ziek? Bel dan met GGD IJsselland. De GGD overlegt met je of ze je beter thuis kunnen testen.

Na een test word je binnen 48 uur gebeld met de uitslag; bij een positieve test – bij een besmetting dus – hoor je dit van de GGD. In dat geval doet de GGD bron – en contactonderzoek.

Flexibele organisatie
GGD IJsselland tuigt een flexibele organisatie op die kan op- en afschalen voor testen en bron- en contactonderzoek wanneer nodig. Op www.ggdijsselland.nl vind je vacatures voor deze organisatie. Rianne van den Berg, directeur GGD IJsselland: “Landelijke maatregelen worden versoepeld en dat betekent meer bewegingsruimte en vrijheid voor inwoners. Heel fijn, maar dit kan alleen als iedereen zich houdt aan de leefregels en hygiëne maatregelen. Daarnaast zullen wij op uitgebreide schaal testen en bron-en contactonderzoek doen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Hier zetten wij ons als GGD natuurlijk graag voor in en we vertrouwen er op dat inwoners ook zelf hun verantwoordelijkheid nemen. Ik ben ongelooflijk trots op de medewerkers van GGD IJsselland en de manier waarop we ons werk met elkaar hebben gedaan de afgelopen maanden. Het is een kwestie van steeds bijsturen en dat kunnen we.”

Vorig artikelWeerbericht woensdag 03 juni
Volgend artikel#SupportyourHORECAlocal: The Fonz en de Hip weer helemaal happy