In de zomer krijgt de politie veel meer meldingen van zakkenrollen dan in de winter. Vooral bij de kust is het raak. Daar worden heel wat fietsen, camera’s, zonnebrillen en telefoons gestolen.

Ben jij ook een strandliefhebber? Let dan goed op je waardevolle spullen. Dat kan op allerlei manieren. Schaf bijvoorbeeld een anti diefstal rugzak aan. Dat is een rugzak die gemaakt is van sterk materiaal. Opensnijden met een mes lukt niet. Bovendien heeft de tas verborgen ritsen wat het voor een dief erg lastig maakt. Hij kan ze zelfs niet eens vinden, laat staan openen.

Verder kan je natuurlijk na elkaar de zee induiken, maar dat is niet zo gezellig. Bovendien lukt dat niet als je in je eentje op het strand bent. Daarom hierbij nog een aantal tips.

  1. Volle luier

Doe je zonnebril en telefoon in een schone luier, geen gebruikte natuurlijk. Wie wil er nou een luier met ‘inhoud’ openmaken. Het voordeel van een luier is dat je heel wat spullen uit je leren rugzak in de luier kan verstoppen. Vergeet niet om de plaklipjes dicht te doen, zodat het echt een volle luier lijkt. Heb je geen kinderen of luiers in huis? Deze truc kan je eveneens toepassen met een lege verpakking maandverband of een doos tampons. Voor contant geld of sleutels kan je een lege zonnebrandfles gebruiken. Knip er een opening in en je hebt een mooie opbergplek.

  1. Ingraven

Neem naast een waterdichte rugzak ook een zanddichte zak mee naar het strand en doe daar je waardevolle spullen in. Graaf de zak vervolgens in. Vergeet niet om een stokje of een andere markering erbij te zetten, want anders heb je heel veel werk om je spullen terug te vinden.

  1. Oude labello

Gooi een oude labello stift niet weg. De stift is handig om je geld veilig en waterproof in op te bergen. Wanneer de labello stift leeg is hou je namelijk een handig buisje over en daar kan je opgerold papier in verstoppen. Ideaal!

Tot slot kan je natuurlijk je buren op het strand vragen of die een oogje in het zeil willen houden wanneer je gaat zwemmen. Deze tip is handig voor als je alleen naar het strand gaat.

Vorig artikelWeerbericht donderdag 04 juni
Volgend artikel70-plussers lopen 500 kilometer lange Pieterpad voor Henko Meijer met ALS