Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen bestaat 80 jaar en daar willen we, ondanks alles, toch een beetje aandacht aan schenken. Het belooft daarom een sprookjesachtige zomer te worden op kasteel Cannenburch. Tijdens jubileummaand augustus staan er verschillende activiteiten met dit thema op het programma.

Kasteelbewoners komen tot leven
Ontmoet in het eerste weekend bijvoorbeeld onze voormalige bewoners op het kasteel. Misschien tref je kasteelvrouwe Anna Margaretha of verneem je de laatste kasteelroddels via een van de dienstmeisjes. Buiten op het terras ‘Bij Maarten’ met het kasteel als decor, maken jullie op 15 en 16 augustus kennis met Harrie. Dit muzikale en interactieve sprookje gaat over Prins Harrie die van zijn ouders moet trouwen.

Bijzondere kasteelobjecten
Sprookjesachtige objecten, die voor deze gelegenheid uit het depot zijn gehaald, ontdek je tijdens een kasteelbezoek in het rariteitenkabinet en in de kasteelwinkel vind je mooie herinneringen voor thuis.

Kasteelzicht vanaf het water
We sluiten de jubileummaand af met een langgekoesterde wens: varen op de Roeivijver van het kasteel. Op 29 en 30 augustus liggen er twee trapzwanen klaar om in stijl op het water te dobberen.

Let op: voor alle activiteiten en een bezoek aan het kasteel is het kopen van een online ticket noodzakelijk. Voor programma en ticketverkoop: www.glk.nl/cannenburch.