DEVENTER – Eind april 2020. Nederland is in een hevige strijd met het coronavirus verwikkeld. Op 29 april – een dag waarop voetballen met publiek in De Adelaarshorst verder weg lijkt dan ooit – lanceert Go Ahead Eagles desondanks de seizoenkaartcampagne voor het seizoen 2020/2021. Tien weken verder is inmiddels overduidelijk: de clubtrouw van Eagles-supporters is onverwoestbaar!

Het motto van de seizoenkaartcampagne – We Are The Eagles! – werd de afgelopen maanden eens te meer bevestigd door de trouwe aanhang van ‘Kowet’. Op 1 juli – één dag na Deadline Day – bracht Go Ahead Eagles naar buiten dat liefst 5.433 supporters hun seizoenkaart hebben verlengd of besteld. Een ongekend hoog aantal, dat de verwachting van de club ruimschoots overtrof.

Voor Go Ahead Eagles is het succesvolle verloop van de seizoenkaartcampagne een belangrijke financiële steun in de rug. Zeker gezien het feit dat zo’n tachtig procent van de supporters bij het verlengen / bestellen van hun seizoenkaart koos voor de optie ‘Full Support’ en daardoor afziet van restitutie indien (een deel van) de thuiswedstrijden als gevolg van de geldende coronamaatregelen niet bezocht kunnen worden. Andere acties om de club te ondersteunen, zijn onder meer de afgelopen maandag gestarte supportersveiling (zie www.meerdanvoetbal.nl) en de ontbijt-/lunchsessies voor supporters in De Adelaarshorst. Van beide supportersinitiatieven komt de opbrengst ten goede aan Go Ahead Eagles.

Inmiddels is het perspectief van voetballen met publiek gelukkig minder ondenkbeeldig dan een paar maanden geleden. De selectie van hoofdtrainer Kees van Wonderen sluit deze week het eerste voorbereidingsblok in Terwolde af in de wetenschap dat er eind augustus bij de start van de Keuken Kampioen Divisie mogelijk toch (beperkt) publiek in de Nederlandse stadions aanwezig mag zijn.

De resterende seizoenkaartplaatsen gaan in de verkoop zodra Go Ahead Eagles alle verplaatsingsverzoeken van seizoenkaarthouders heeft afgehandeld. Deze tweede fase van de seizoenkaartverkoop verloopt via www.ga-eagles.nl/wearetheeagles.

Vorig artikelOpbrengst KiKa loop Colmschate: € 43.985,-
Volgend artikelWeerbericht woensdag 08 juli