DEVENTER – Goed nieuws! Na vruchtbare gesprekken hebben een aantal lokale omroepen in de Stedendriehoek besloten om samen te gaan werken. Daardoor is het mogelijk geworden voor de luisteraar om deze omroepen via digitale radio (DAB+) te beluisteren. Loostad Radio en Salland 747 (Deventer) zijn dit initiatief gestart en werken inmiddels in een positieve sfeer samen met Deventer radio en televisie, de lokale omroep van Deventer, om zo de verbondenheid onderling in onze streek te vergroten. Vanaf nu zijn de deelnemende omroepen dus ook digitaal te beluisteren.

Digitale radio is ongestoord en ruisvrij genieten van muziek en lokale informatie van de omroep bij jou in de buurt. Dit project sluit aan bij het officiële beleid van gemeentes zoals Apeldoorn en Deventer om samenwerking tussen omroepen te bevorderen en verder uit te bouwen. Vier lokale omroepen: RTV-Apeldoorn, Loostad Radio en Salland747 samen met Deventer radio en televisie uit Deventer zijn vanaf nu via DAB+ kanaal 5a te beluisteren. Alle deelnemers hebben de handen ineengeslagen en brengen samen de maandelijkse kosten op voor het onderhoud. Na slechts 2 jaar zijn ze dan samen eigenaar van alle apparatuur. Dat betekent uiteindelijk lagere maandlasten voor iedereen. Om ervoor te zorgen dat dit zonder winstoogmerk gebeurd zijn zij allen verenigd in een stichting. Deze verzorgt de administratie en technische zaken en is ook het aanvraagpunt voor radiostations die ook willen meedoen. De stichting heet: Stichting Coördinatie Digitale Radio Stedendriehoek (CDR voor kort) www.cdrstedendriehoek.nl

Vorig artikelNatasja uit Deventer wint 10.000 euro bij de Bankgiro Loterij
Volgend artikelFred Schutte krijgt als nog zijn Koninklijke Onderscheiding