Het Deventer Ziekenhuis staat in de regio bekend als een innovatief en ruim ziekenhuis dat topzorg biedt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er door personen uit andere regio’s in Nederland vaak gekozen wordt voor het ondergaan van een behandeling in het DZ. Het ziekenhuis doet er veel aan om de kwaliteit van de zorg te bewaken en om zorg te kunnen blijven bieden aan inwoners van Deventer.

Hoe bewaakt het DZ de kwaliteit?
Ook met de goedkoopste zorgverzekering binnen het aanbod verzekeringen heeft men soms de vrijheid om te kiezen voor een bepaalde specialist of een bepaald ziekenhuis. In voorgaande jaren zijn er momenten geweest waarop het Deventer Ziekenhuis een opnamestop aankondigde voor patiënten van bepaalde verzekeringsmaatschappijen. Dit had een aantal verschillende oorzaken. Zo kan het zijn dat een bepaalde zorgverzekeraar een maximum zorgbudget aan vergoedingen met het DZ is overeengekomen. In dat geval kunnen personen die graag in het DZ geholpen willen worden niet meer rekenen op een vergoeding vanuit het opgesoupeerde budget en volgt een opnamestop. Zo kan het ziekenhuis uitstekende hulp blijven leveren en raken vitale afdelingen van het DZ niet vol met patiënten van ‘buitenaf’.

Capaciteit van de zorg
Naast het instellen of overeenkomen van een maximum budget wat betreft vergoedingen vanuit de zorgverzekering, zijn er uiteraard meerdere zaken waar het DZ op let om kwalitatief uitstekende zorg te kunnen bieden. Zo wordt op de hoogwaardige IC-afdeling altijd rekening gehouden met een percentage aan bedden dat beschikbaar dient te blijven voor spoedhulp. Tijdens de hoogtijdagen van de coronacrisis was dit uiteraard ook van belang. Naast de capaciteit om voor coronapatiënten te kunnen zorgen, moet het DZ (en elk ziekenhuis) rekening houden met de capaciteit aan bedden. Buiten een crisis om kan men (door te kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een vrije zorgkeuze) nog steeds vanuit andere regio’s kiezen voor het uitstekende Deventer Ziekenhuis.

Goede zorg zit in de kleine details
Het Deventer Ziekenhuis zal in de komende tijd in geval van nood nog meer aandacht gaan besteden aan het uitbreiden van de mogelijkheden voor samenwerkingen met andere ziekenhuizen. Zo werden na de opname van 18 coronapatiënten op de IC, patiënten overgebracht naar een Duits Ziekenhuis. Ook let het DZ op de kleine details wat betreft goede zorg. Het inzetten van gastheren en gastvrouwen in de centrale entree helpt mensen wegwijs te maken in het grote gebouw van het DZ. Daarnaast wordt de nadruk zoveel mogelijk op een persoonlijke begeleiding van de patiënt en de familie gelegd.

Vorig artikelVijftiende nachtelijke autobrand van het jaar
Volgend artikelPolitie zoekt getuigen na inbraak in Schalkhaar