DEVENTER – Netwerkorganisatie de Junior Kamer Deventer heeft een eigen gin ontwikkeld. De opbrengst van de verkochte flessen komt volledig ten goede aan Stichting Bo Minnée. Ieder jaar kiest de Junior Kamer een (lokaal) goed doel om geld voor in te zamelen. Stichting Bo Minnée steunt ouders met ongeneeslijk zieke kinderen. De stichting is lokaal in Deventer actief.

De Junior Kamer zet zich in voor mensen in en om Deventer die hulp kunnen gebruiken. ‘Stichting Bo Minnée is uiteindelijk gekozen. Het zet zich lokaal in voor ouders van zieke kinderen door bijvoorbeeld de reis- en verblijfskosten tijdens opnames te ondersteunen’, vertelt Pim Jansen, voorzitter goede doelen commissie van de Junior Kamer.

‘We hebben een gin ontwikkeld, speciaal gemaakt in en voor Deventer. Met hulp en de expertise van de Wagging Finger, ook uit Deventer, hebben we een volle, frisse en zomerse gin weten te produceren. De Wagging FInger heeft de gin gedistilleerd. We zijn echt superblij met het resultaat en de gin valt geweldig in de smaak’, aldus Jansen.

In Hanzestad Deventer werd vroeger veel peper, sinaasappel en gember verhandeld. Deze tonen komen terug in de unieke Deventer Gin. De Deventer Gin wordt verkocht bij ’t Bockje in Bathmen en via de website van ’t Bockje. De volledige opbrengst gaat naar stichting Bo Minnée. Dit kan alleen door de steun van de 27 lokale betrokken ondernemers, een mooi gebaar. De gin is te bestellen op www.jkdeventer.nl/gin.

Vorig artikelColumn Marcel Schoemaker: AA-86
Volgend artikelPolitie maakt einde aan illegaal feest onder brug bij de A1