DEVENTER – De Stichting Vrienden van WZC Humanitas Deventer is nieuw leven ingeblazen en op een nieuwe leest geschoeid. De stichting werkt er met plezier en volle overtuiging aan mee om de missie van Humanitas Deventer te laten slagen, namelijk ervoor te zorgen dat de doorgaans kwetsbare bewoners van het Woon-zorgcentrum zichzelf kunnen zijn in een huiselijke woonomgeving, mede vanuit de overtuiging dat welzijn ontzorgt.

Dit is extra belangrijk omdat er steeds meer bezuinigd is op de zorg. Het bestuur van de Stichting bestaat uit: Catja Stapper/voorzitter, André Legerman/penningmeester en Marjoke van Kamp/bestuurslid. Ons comité van aanbeveling wordt gevormd door Christine Otten, Adriaan van Dis en Jan Jaap Kolkman.

Het Corona virus heeft ook voor onze bewoners grote gevolgen. De reguliere bezoeken waren niet meer mogelijk, wat voor velen heel erg moeilijk te begrijpen en te accepteren was. Humanitas heeft dit zoveel mogelijk opgevangen door een ruimte in te richten, waarin bewoners en bezoekers elkaar achter glas kunnen zien en spreken. De Stichting Vrienden heeft een steentje bijgedragen in de vorm van een Spreek-Luister-Verbinding die de communicatie tussen bewoners en bezoek aanmerkelijk gemakkelijker maakte.

Daarnaast heeft de Stichting Vrienden de bewoners en medewerkers van Humanitas een hart onder de riem gestoken door te trakteren op petit-fours, bij iets bitters hoort iets zoets.

De Stichting Vrienden van Humanitas is van plan regelmatig iets extra’s voor de bewoners te organiseren. En dat is in deze tijd meer dan welkom. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speciale, makkelijk te bedienen jukebox met liedjes van weleer of toestellen voor een beweegtuin.

Hiervoor is geld nodig. Wilt u onze vriend worden en doneren? Dan maken wij samen, vooral in deze tijd, het leven van de bewoners van Woon-zorgcentrum Humanitas aangenamer.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website  https://vriendenvanhumanitasdeventer.nl/

Vorig artikelZomeractiviteiten Salland Boert en Eet Bewust
Volgend artikelWeerbericht woensdag 29 juli