zondag, 4 december 2022

Toch een kleine herdenking op het Grote Kerkhof

FOTO: Alex Schokker

DEVENTER – De herdenking van de oorlogsslachtoffers in het voormalige Nederlands-Indië en Zuidoost Azië kan helaas niet doorgaan dit jaar vanwege de coronacrisis. Het bestuur heeft besloten de herdenking, zonder belangstellenden, toch een speciaal tintje te geven in de vorm van een Eerbetoon bij het Indië Monument de Wachtende Moeder op het Grote Kerkhof in Deventer.

Tijdens een kleine ceremonie op 15 augustus, zonder sprekers, zal een krans of bloemstuk worden gelegd namens de nabestaanden door mevrouw of heer Ankersmit, de Molukse- en Papoea gemeenschap, de gemeente Deventer door wethouder de heer Rob de Geest, namens de oud mariniers COM afdeling Deventer, de (leerlingen van de) Deventer Leerschool door directeur mevrouw Dorien Tarmastin en de Provincie Overijssel.

2 scouts, die al jaren bij de herdenkingen zijn betrokken, zullen een erewacht vormen bij de vlag. Scouts van de President Steyngroep zullen behulpzaam zijn bij de kranslegging. 

error: Content is protected !!