DEVENTER – Zoals vorig jaar aangekondigd zijn vanaf dit seizoen alle Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-stadions rookvrij. Go Ahead Eagles staat achter deze landelijke maatregel vanuit het platform Rookvrije Stadions.

De actie sluit aan bij de landelijke beweging ‘De rookvrije generatie’, die als doelstelling heeft kinderen te laten opgroeien in een volledig rookvrije omgeving. In openbare gebouwen, in de horeca en op de werkvloer geldt al langer een verbod op roken. ‘Supporters komen naar het stadion om te genieten van een voetbalwedstrijd’, schrijft het platform Rookvrije Stadions. ‘Zowel rokers als niet-rokers. We vragen aan alle rokers: laat anderen, die er niet voor hebben gekozen, geen nadelige gevolgen ondervinden. Supporters kunnen op een tribune, met grotendeels vaste plaatsen, nu eenmaal niet een andere plek opzoeken.’

Vanaf heden is dus ook De Adelaarshorst rookvrij. “Wij roepen alle bezoekers van evenementen in ons stadion op om te stoppen met roken in het stadion”, aldus algemeen directeur Jan Willem van Dop. “Deze maatregel wordt niet ingevoerd om te betuttelen, maar om een rookvrije en gezonde sportomgeving te creëren voor iedereen die naar het stadion komt.”

De rookvrije omgeving zijn alle onderdelen van De Adelaarshorst die zich binnen de tourniquets bevinden. Op een later moment wil de club de mogelijkheid onderzoeken om een rookruimte te creëren voor supporters die écht niet zonder hun sigaret kunnen tijdens hun wedstrijdbezoek. “Hier zullen we het draagvlak voor peilen wanneer de coronamaatregelen niet meer gelden”, aldus Van Dop. “Op dit moment is het door alle maatregelen al bij voorbaat onmogelijk om binnen de muren van het stadionterrein een dergelijke ruimte te creëren.”

Tot slot de vraag die meteen gesteld zal worden: welke straf staat er op toch roken in het stadion? “Daar wil ik het in dit stadium helemaal niet over hebben”, aldus Jan Willem van Dop. “We rekenen erop dat onze supporters voor hun club en vooral ook hun mede-fans de sigaret achterwege laten binnen de toegangspoorten van het stadion. We willen iedereen bij voorbaat bedanken voor hun medewerking in plaats van over straffen te gaan praten.”

Een FAQ over de rookvrije voetbalstadions vind je op deze link.
(Bron: GA-Eagles.nl)

Vorig artikelStreekmuseum Frieswijk-Schalkhaar kan van start met Leaderbijdrage
Volgend artikel‘Hier & DAAR’ nieuwe naam van horeca MIMIK