DEVENTER – Weet je nog? Lekker met een koptelefoon op in de platenwinkel luisteren. Nieuwe muziek ontdekken? Euforisch naar huis gaan met je nieuwe aanwinst onder je arm? Het kan nog tot en met aanstaande zaterdag.

Begin 2020 maakte Bert Bosman van Musicshop Disc bekend dat hij eind augustus zou gaan stoppen met zijn platenzaak. Vijfendertig en een half jaar heeft Bert met passie, liefde en plezier zijn platenzaak gerund. Wie heeft er niet een LP, CD, videoband of DVD gekocht van zijn of haar favoriete artiest? Bert: ”Ik ben er toch wel heel emotioneel onder. Heb al heel wat tissues gekocht bij de plaatselijke super, want daar waren ze in de aanbieding.”

Afgelopen zondag was het druk in de winkel. Mensen kwamen toch nog even neuzen om hun collectie aan te vullen met die ene CD, want de hele week koop je nog een CD met 50% korting. Het liefst sluit Bert de deur zonder een enkele CD in de winkel. Dus zoals hij zelf zegt: “Wie maakt me los?”

Laatste dag

Een afscheid met een borrel en hapjes komt er niet. Nee, om 17.00 uur gaat de winkel dicht en is het klaar. Over een paar dagen wordt de sleutel alweer overgedragen aan de nieuwe huurder, dus ik moet mijn tweede huis netjes achterlaten.

Leven na de platenzaak

De oudste platenwinkel van Deventer stopt, maar Bert niet. Zelf geeft hij aan dat hij groene vingers heeft en zo af en toe op de fiets springt, met nadruk op zo af en toe. Ook zou hij zijn andere oude liefde radio weer willen oppakken. Jarenlang maakte Bert een radioprogramma op Deventer radio genaamd “Sixties Alive”. Ook de ochtendshow op Deventer radio mee presenteren ziet Bert wel zitten, alleen is het zo verrekte vroeg.

Bert heeft de hele week nog 50% korting op alle CD’s, dus koop er nog snel één en maak nog even een gezellig praatje met deze muziek icoon van Deventer.

Vorig artikelTable du Sud opent nieuwe showroom in Deventer
Volgend artikelStreekmuseum Frieswijk-Schalkhaar kan van start met Leaderbijdrage